Erasmus Hareketliliğine Başlamış ve Korona Virüsü Dolayısıyla Türkiye’ye Dönüş Yapan Veya Erasmus Öğrencisi Olmayı Hak Etmiş Ancak Hiç Gitmemiş Öğrencilerinin Dikkatine

Ülkemizdeki ve dünya genelinde Korona Virüsü kaynaklı gelişmelerden dolayı Erasmus Öğrenim veya Staj Hareketliliğine yurtdışında başlamış ve yapılan duyuru ve bilgilendirmeler sonucu Türkiye’ye dönen hibeli/hibesiz tüm öğrencilerimizin Türkiye’ye dönüş tarihlerini ivedilikle erasmus.iuc@istanbul.edu.tr adresine e-posta ile bildirmeleri gerekmektedir.

Erasmus ofisimize evraklarını teslim etmiş, ancak gelişmelerden dolayı hareketlilik faaliyetinden feragat eden öğrencilerimizin de ivedilikle erasmus.iuc@istanbul.edu.tr adresine e-posta ile Koordinatörlüğü bilgilendirmeleri önemlidir..

Yurt dışından dönen öğrencilerimizin öncelikle 14 gün boyunca evlerinde dinlenmeleri önem arz etmektedir.

Mücbir sebep ile acil olarak Erasmus Hareketliliğini yarıda kesip yurda dönen hibeli öğrencilerimiz için yurt dışında bulundukları süre için (belgelemek şart ile) hibe ödemesi yapılacaktır. 2019-2020 yılına ait bütçenin kısıtlı olması dolaysıyla ancak tüm dönüşler tamamlandıktan sonra toplam tutar ve mevcut hibe durumu göz önünde bulundurularak dönüş biletlerin ödenip ödenmeyeceği ve ne kadarının ödenebileceği değerlendirilecektir. Biletlerin ödenmesi halinde resmi belgelerin ibraz edilmesi gerekmektedir. Beyana dayalı ödeme yapılmayacaktır.

Faaliyetini iptal eden ve feragat eden hibeli öğrencilerimiz için geri alınamayacak harcamalar belgelenmesi ve hareketlilikle ilgisi kurulması şartıyla 2019-2020 yılına ait bütçe el verdiği takdirde geri ödenebilir. Öğrencilerin yatırdıkları yurt/kira, vize ve sigorta harcamaları bütçe elverdiği takdirde karşılanabilir. Bu harcamaların belgelendirilmesi ve iade alamadığı kanıtlanmalıdır. Beyana dayalı ödeme yapılmayacaktır.

Olası ödemeler ile ilgili karar gerek üniversitemizin gerekse de Ulusal Ajansın nezdinde yapılacak olan bilgilendirmeler doğrultusunda yapılabilecektir.

Öğrencilerimizin birimlerindeki eğitime devam edebilmeleri için ilgili birimin öğrenci işlerine başvuruda bulunmaları önemlidir.

Erasmus ofisine ikinci bir duyuruya kadar elden belge getirmeye gerek yoktur. İletişim e-posta veya telefon ile sağlanacaktır.

Süreç boyunca lütfen e-postalarınızı sık sık kontrol ediniz ve web sayfamızdaki duyuruları takip etmeniz önemlidir.

Sağlıklı günler geçirmeniz dileğiyle.

Erasmus Kurum Koordinatörlüğü